Vi starter med Klassisk Ballett fra 6 års alder, men det er fullt mulig, og like vanlig å begynne senere. Vi har timer for alle aldre og nivåer, og tar med glede i mot nybegynnere i alle aldre. Det er mulig å trene en eller flere ganger i uken, og hvis en vil satse på en karriere innen dans anbefaler vi å trene flere ganger i uken.

 
 

Klassisk ballett stiller store krav til fysiske forutsetninger, som bevegelighet, utoverrotasjon i hoftene, og styrke, og dette er naturlig nok også en stor og viktig del av undervisningen. Vi er svært opptatt av å jobbe anatomisk hensikts-messig, og skadeforebyggende, slik at danserne lærer å ta vare på egen kropp, samtidig som en blir utfordret til å nå sitt fulle potensiale innenfor en klassiske estetikken. Hos oss er ballett for alle, uavhengig av hvilket utgangspunkt man har. Vi legger også svært stor vekt på musikalitet, bevegelseskvalitet, og ikke minst glede og innlevelse i dansen. Vi gir elevene danseriske utfordringer i klasse og på scenen, og ser det som en svært viktig og verdifull del av opplæringen.

Vi har aldersinndelte kurs i klassisk ballett fra alder 6år. Fra ca 9-10 års alder deler vi inn etter nivå / treningsmengde. For voksne har vi timer litt øvede og øvede. 

Ta kontakt for anbefaling av timer. 

Undervisning i studio 2
I studio 2 har vi undervisning i klassisk ballett for små grupper fra 7-8 års alder. For denne aldersgruppen er det svært viktig å etablere en sterk senter følelse og arbeide med detaljer i holdning og armbevegelser. Til dette trenger vi ikke så mye plass, og vi ser at det fungerer fint å undervise for en liten gruppe på maks 9 elever. Timen er lagt opp til mer stasjonære øvelser og koreografi. 

Den nære oppfølgingen, og økt fokus på detaljer gjør at timen passer godt for både nybegynnere, og unge satsingselever som vil gå enda mer i dybden av teknikken. Kombiner gjerne med en eller flere kurs i studio 1. 

 

Les mer om: